Friday, October 14, 2011

Tuhan duga I setiap hari. Setiap hari untuk menguji I sama ada I ingat pada DIA ataupun tidak. Tuhan uji I untuk bersabar sebab semua benda yang berlaku ada sebab. Tuhan uji I untuk bersyukur dengan apa yang ada. Tuhan uji I, sebab I memilih untuk hidup berdikari.

I tak mengamuk.

Diam dan termenung.

Sekarang ni, segala kesusahan I, I seorang sahaja yang tahu macam mana sedihnya I, betapa telan setiap perangai yang tidak memahami kesusahan I ni.

I pun manusia juga, masih lagi ada perasaan walaupun I ada masalah I cool je, tapi rasanya tak perlu untuk tidak memberikan sokongan kepada I.

I masih boleh menangis. I masih boleh ada rasa kecewa. I masih ada perasaan.

Tak apa.

Otak I dah macam F1 sebab kena fikir banyak benda dalam satu masa. I kena delete file-file lama dalam kepala, untuk refresh kan balik kepala I.

Hati I pun kena refresh juga.

--

Hari ni masuk office, dengan muka yang sugul dan air mata ni tunggu nak keluar je. Kalau sampai satu tahap I tak tahan, I akan menangis dan mungkin bos akan kenal I macam mana bila dia dengar tumbukan padu di pintu toilet.

Terima kasih.

2 comments:

Puteri Lanun said...

kimi...tamao tumbuk2 pintu lg ea...jgn sakitkan diri sendiri lagi tau...

A.P.O said...

I understood how you feel.... i know that kind of anger... yang dah lama terkumpul... ia perlu dilepaskan...

kesakitan tu takkn terasa... cuma yang hasa lega... sejekap je...

menangis untuk lelepaskn rasa... bukan menunjukn kelemahan...

=) be okey...