Sunday, July 3, 2011

Senang je aku cakap. Bila dalam emosi yang tak stabil dan pendirian tidak tetap serta sentiasa DENY, mainan kakak-kanak adalah salah satu solusi untuk aku melepaskan tekanan. Ini semua adalah idea Oya (adik sedara) yang mengajak aku main Barbie Doll pada mulanya. Kemudian aku hanya memandang mana yang termampu.

LEGO lah.
Sesi menyiapkan rumah dan kenderaan dengan menggunakan idea kreatif serta berlawan siapa punya paling lawa, adalah sesi antara menyeronokkan. Sebab dah lama tak main.

Oya : Kakak ni...kenapa kakak punya lawa sangat
K : Heh heh heh heh heh

Mulah perasan dan ada sedikit perasaan riak. Memang budak budak punya perangai. Kalau budak kecik akan balas macam ni...

"hehehehehe, awak punya pun cantiklah"

ataupun yang paling berlagak...

"kita selalu main ni dekat rumah kita, sebab tu kita dah pandai"

o.O
Sebenarnya ini adalah antara penipuan ataupun cuba mengelak untuk memikirkan benda yang sakit hati.

"You bukan sorang je perempuan dalam hidup I"

Damn it!

Jom lah main LEGO lagi sekali.

No comments: