Wednesday, February 15, 2012

Perasaan menjadi guru sekolah rendah adalah seperti berikut,

"Macam mana nak bagi budak-budak ni duduk diam"
"Macam mana nak bagi budak ni berhenti bercakap, annoying sungguh"
"Comelnya lahai budak ni"

Budak sekolah rendah zaman sekarang sungguh daring, 

"Teacher you using Blackberry? I have iPhone, iPad, and MacBook"

Rasa nak bunuh diri dengar statement tu.

"Teacher teacher, batuk"
'Teacher-teacher my father is so rich so he bought bungalow"

-..-

Sebabnya I tak garang lah benda-benda ni terjadi. Tapi sungguh menyentuh hati bila...

"Hai cikgu Mariana!!" lambai dari jauh.
"Teacher are you gonna be teach us until end of this year?" I jawab "No, am just replace Cikgu Hasmadi, why darling", "Ohhhhhh" dan buat muka sedih, I ask her why and she said "We like you"

Hati senyum. Mulut pun senyum. 

--tahun 5--
M : Cikgu ajar sampai bila?
I : Hari ni je
M: Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

--

Esok harapnya berbincang dengan Pengetua dengan cara yang baik dan dia dapat menerima keputusan yang I buat. 

No comments: